(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ
Potřebné ingredience
600 g rybího filé, 0,5 l mléka, sůl, mletý černý pepř, olej, 400 g bílého hlávkového zelí, 2 červené a 2 žluté papriky, 50 g prorostlé uzené slaniny, 2 cibule, kmín, 0,25 l zeleninového vývaru, 150 g sýru gouda
Postup přípravy
Filé opláchneme a na několik hodin namočíme do mléka. Potom ho vyjmeme, opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Očištěné zelí a papriky zbavené semen nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a osmažíme. Přidáme zeleninu, kmín, osolíme, opepříme, zalijeme polovinou vývaru a dusíme 30 minut. Filé a zeleninu vložíme do zapékací misky, podlijeme zbylým vývarem a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé